dania główne 22.01.2022

kotlety wieprzowe z twarogiem i ziołami

45 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami
0

Dzięki twarogowi kotlety wieprzowe są bardziej soczyste, a dzięki zieleni są jeszcze bardziej aromatyczne. Możesz użyć pietruszki, kopru, bazylii, kolendry. Dzielę się moim przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce włóż mieloną wieprzowinę, dodaj drobno posiekaną cebulę, ubij jajko.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj twarożek, posiekane zioła, sól i przyprawy.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj i wyjmij miskę na zimno na 15 minut.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W Spodku posyp bułkę tartą. Mokrymi rękami uformuj kotlety i zwiń w bułkę tartą.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozłóż półfabrykaty na patelni, w rozgrzanym oleju do smażenia. Gotuj 4 minuty na średnim ogniu z jednej strony, az drugiej strony przez kolejne 3 minuty, przykryte pokrywką.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotowe kotlety można podawać od razu, z kawałkami warzyw, ziołami lub sałatką warzywną.

Kotlety wieprzowe z serem twarogowym i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy