Dzięki twarogowi kotlety wieprzowe są bardziej soczyste, a dzięki zieleni są jeszcze bardziej aromatyczne. Możesz użyć pietruszki, kopru, bazylii, kolendry. Dzielę się moim przepisem!
Składniki
- mielona wieprzowina - 350 g
- ser twarogowy - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- pietruszka (świeża) – 5 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- bułka tarta - 3-4 art.
- Olej roślinny (do smażenia) – 2 art.
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
W głębokiej misce włóż mieloną wieprzowinę, dodaj drobno posiekaną cebulę, ubij jajko.
Dodaj twarożek, posiekane zioła, sól i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszaj i wyjmij miskę na zimno na 15 minut.
W Spodku posyp bułkę tartą. Mokrymi rękami uformuj kotlety i zwiń w bułkę tartą.
Rozłóż półfabrykaty na patelni, w rozgrzanym oleju do smażenia. Gotuj 4 minuty na średnim ogniu z jednej strony, az drugiej strony przez kolejne 3 minuty, przykryte pokrywką.
Gotowe kotlety można podawać od razu, z kawałkami warzyw, ziołami lub sałatką warzywną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy