pieczenie 14.03.2022

naleśniki z mąki ryżowej na mleku migdałowym

30 min
4 porcje
Naleśniki z mąki ryżowej na mleku migdałowym
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Wiele wiadomo o zaletach mąki ryżowej. Ponadto wypieki z niego wyróżniają się oryginalnym smakiem i aromatem. Nie wierzysz? Spróbuj zrobić puszysty pankake według tego przepisu. Postanowiłam zastąpić zwykłe mleko migdałami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka lekko ubij z cukrem i esencją waniliową.

Dodaj mleko, sok z cytryny i sodę. Masa powinna zwiększyć objętość.

Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.

Posmaruj patelnię olejem, podgrzej i łyżką trochę ciasta.

Smaż przez 3-4 minuty z obu stron. Powtórz kroki z pozostałym ciastem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy