Przepis spodoba się miłośnikom czekolady-miękkie ciasto kakaowe z dodatkiem kropli czekolady. Jeśli chcesz, możesz dodać posiekane orzechy lub nasiona. Lubię klasyczną wersję, ale nikt nie zabrania eksperymentowania.
Składniki
- mąka - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- kakao - 50 g
- masło - 150 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- cukier - pół szklanki
- sól - 0,25 łyżeczka
- czekoladowe krople (termostabilny) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia i kakao.
Dodaj lekko ubite jajka, stopione masło i krople czekolady. Zagnieść ciasto.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30-40 minut.
Oddziel te same kawałki ciasta łyżką, uformuj tortille i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni. W zależności od wielkości ciasteczek i funkcji piekarnika czas może się różnić.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy