pieczenie 22.07.2022

chaczapuri na wodzie

45 min
4 porcje
Chaczapuri na wodzie
Jewgienij Wierszynin, stock.adobe.com
0

Istnieje milion przepisów na ciasto chaczapuri, nawet jeśli jest to chaczapuri na patelni. Dziś oferuję prostą, niedrogą i niedrogą opcję-na zwykłej wodzie. Weźmy Klasyczne nadzienie serowe – nic więcej nie jest potrzebne.

Składniki

do testu:
  • woda - 1 szkło
  • mąka - 3 szklanki
  • jaja kurze - 2 kawałki
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajko wodą i olejem, dodaj suche składniki, zagniataj ciasto i odstaw na 15 minut.

Wymieszaj starty ser i odłóż trochę na bok do posypania. Resztę wymieszaj ze śmietaną i żółtkiem.

Podziel i rozwałkuj ciasto, ułóż nadzienie serowe, zwiń torebki i ponownie rozwałkuj.

Podsmaż chaczapuri do zarumienienia na suchej patelni, odwróć i posyp serem.

Smaż dalej, aż ugotuje się pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy