Istnieje milion przepisów na ciasto chaczapuri, nawet jeśli jest to chaczapuri na patelni. Dziś oferuję prostą, niedrogą i niedrogą opcję-na zwykłej wodzie. Weźmy Klasyczne nadzienie serowe – nic więcej nie jest potrzebne.
Składniki
do testu:
- woda - 1 szkło
- mąka - 3 szklanki
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko wodą i olejem, dodaj suche składniki, zagniataj ciasto i odstaw na 15 minut.
Wymieszaj starty ser i odłóż trochę na bok do posypania. Resztę wymieszaj ze śmietaną i żółtkiem.
Podziel i rozwałkuj ciasto, ułóż nadzienie serowe, zwiń torebki i ponownie rozwałkuj.
Podsmaż chaczapuri do zarumienienia na suchej patelni, odwróć i posyp serem.
Smaż dalej, aż ugotuje się pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy