Ten przepis spodoba się tym, którzy są na diecie ketonowej. Naleśniki o niskiej zawartości węglowodanów można gotować na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu lub z odrobiną oleju kokosowego. Tym razem postanowiłem wybrać drugą opcję.
Składniki
- mąka migdałowa - 1 szkło
- mleko migdałowe - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- substytut cukru - na czubku noża
- olej kokosowy (do smażenia) – 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko ubij jajka z mlekiem.
Dodaj substytut cukru, mąkę i dobrze wymieszaj. Ciasto powinno być nieco grubsze niż na naleśnikach.
Posmaruj patelnię olejem kokosowym i podgrzej.
Na środku patelni ułóż 2-3 łyżki ciasta, tworząc idealny kształt koła.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy