pieczenie 22.01.2022

rogaliki z kremem

55 min
12 porcji
Rogaliki z kremem
koss13, stock.adobe.com
0

Właściwy początek dnia to chrupiący rogalik z kremem i filiżanka orzeźwiającej kawy. Możesz przygotować przepyszne wypieki wieczorem lub wstać 1 godzinę wcześniej i zadowolić rodzinę gorącym śniadaniem. Wybierz to, co najbardziej Ci odpowiada.

Składniki

dla rogalików:
do smarowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Posyp stół mąką, ułóż ciasto i rozwałkuj wałkiem do ciasta, poruszając się wyłącznie w jednym kierunku.

Wytnij 12 identycznych trójkątów.

Rozłóż trochę kremu, wsuń boki do środka i zwiń bułkę. Powtórz z pozostałymi półfabrykatami i kremem.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż rogaliki, przykryj ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

Posmaruj rogaliki mieszanką żółtka i mleka.

Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Gotowe rogaliki można posypać płatkami migdałów, cukrem pudrem lub świeżą miętą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy