Miłośnicy pizzy warzywnej z pewnością pokochają ten przepis z brokułami. Pamiętaj tylko, że lepiej jest wcześniej spawać jego kwiatostany. Pizze pieczą się bardzo szybko i mogą pozostać zbyt twarde i twarde.
Składniki
- woda - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mąka - 3-4 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 3 art.
- brokuły - 80 g
- cebula fioletowa - 40 g
- papryka - 50 g
- pomidory - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na małe różyczki i gotuj przez 3 minuty po ugotowaniu.
Wymieszaj wodę, olej, sól, zioła i mąkę i umieść ciasto na patelni.
Posmaruj sosem pomidorowym i ładnie ułóż wszystkie pokrojone warzywa.
Gotuj pizzę pod przykryciem przez około 12 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy