pieczenie 15.11.2022

Charlotte z bananami w piekarniku

1 godz. 0 min.
6 porcji
Charlotte z bananami w piekarniku
minadezhda, stock.adobe.com
0

Za co wiele gospodyń domowych kocha Charlotte? Ze względu na swoją wszechstronność: najdelikatniejsze ciasto biszkoptowe doskonale komponuje się nie tylko z jabłkami (klasyka), ale także z innymi owocami. Tak łatwo jest zmienić Składnik owoców i za każdym razem uzyskać nowe ciasto!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem mikserem, aż podwoi masę.

Kontynuując ubijanie, stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę do masy.

Banany obrać i pokroić w plasterki. Połóż banany na dnie wysmarowanej masłem formy, posyp semoliną i napełnij ciastem.

Piecz Charlotte z bananami w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 35-40 minut. Pachnące ciasto jest gotowe!

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy