Za co wiele gospodyń domowych kocha Charlotte? Ze względu na swoją wszechstronność: najdelikatniejsze ciasto biszkoptowe doskonale komponuje się nie tylko z jabłkami (klasyka), ale także z innymi owocami. Tak łatwo jest zmienić Składnik owoców i za każdym razem uzyskać nowe ciasto!
Składniki
- mąka - 1,5 szklanki
- cukier - 1,5 szklanki
- jaja kurze - 5 szt.
- banany - 4 szt.
- Manka - 1 art.
- masło (do smarowania formy) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem mikserem, aż podwoi masę.
Kontynuując ubijanie, stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę do masy.
Banany obrać i pokroić w plasterki. Połóż banany na dnie wysmarowanej masłem formy, posyp semoliną i napełnij ciastem.
Piecz Charlotte z bananami w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 35-40 minut. Pachnące ciasto jest gotowe!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy