Fani chaczapuri wiedzą, jak proste, ale długo się przygotowują. Chodzi o to, że ciasto musi być zaparzone, gdy odpoczywa i rośnie. Ale jeśli weźmiesz chleb pita, nie będzie takiego problemu! Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować wszystko z nadzieniem szpinakowym.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- szpinak - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- ser - 150 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i cebulę i smaż do miękkości.
Zetrzyj ser, odłóż jedną trzecią, a resztę wymieszaj ze szpinakiem.
Ułóż każdy chleb pita w małej formie, aby krawędzie zwisały.
Na każdym z nich ułóż nadzienie, zawiń brzegi do wewnątrz i posmaruj ubitym jajkiem.
Posyp pozostałym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy