pieczenie 21.07.2022

chaczapuri pita ze szpinakiem

45 min
2 porcje
Chaczapuri z chleba pita ze szpinakiem
bbivirys, stock.adobe.com
0

Fani chaczapuri wiedzą, jak proste, ale długo się przygotowują. Chodzi o to, że ciasto musi być zaparzone, gdy odpoczywa i rośnie. Ale jeśli weźmiesz chleb pita, nie będzie takiego problemu! Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować wszystko z nadzieniem szpinakowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szpinak i cebulę i smaż do miękkości.

Zetrzyj ser, odłóż jedną trzecią, a resztę wymieszaj ze szpinakiem.

Ułóż każdy chleb pita w małej formie, aby krawędzie zwisały.

Na każdym z nich ułóż nadzienie, zawiń brzegi do wewnątrz i posmaruj ubitym jajkiem.

Posyp pozostałym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy