keczup pomidorowy z jabłkami i papryką na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Keczup pomidorowy z jabłkami i papryką na zimę
Yuliya, stock.adobe.com
0

W sklepach pojawia się coraz więcej gotowych keczupów. Ale warto przyjrzeć się bliżej i wszystkie okazują się takie same. Dlatego jeśli chcesz czegoś naprawdę oryginalnego, radzę ugotować go samodzielnie. Na przykład taki keczup pomidorowy z jabłkami i papryką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść wszystkie warzywa i owoce, włóż do rondla, wlej kilka łyżek wody i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.

Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj posiekany czosnek i pozostałe składniki.

Gotuj keczup przez kolejne 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy