sałatka ze szprotem i warzywami na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka ze szprotem i warzywami na zimę
0

Sałatka rybna w puszkach ze szprotem i warzywami jest przede wszystkim wygodna. Nie musisz szukać w sklepach odpowiednich konserw rybnych. Jednocześnie możesz samodzielnie dostosować smak przyprawami, a nie wybierać spośród dostępnych opcji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój warzywa losowo, dodaj olej i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut.

Rozmrozić i oczyścić szprot. Połóż na warzywach.

Dodaj sól, cukier i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1.5 godziny po ponownym zagotowaniu.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Wrzuć szprot do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy