cukinia w soku pomidorowym na zimę

25 min
8 porcji
Cukinia w soku pomidorowym na zimę
chudo2307, stock.adobe.com
0

Każdego roku w sezonie świeżych warzyw gotuję cukinię w soku pomidorowym na zimę. To proste i bardzo smaczne. Warzywa są nasączone aromatycznym sosem, są chrupiące i umiarkowanie słone. Przekąskę można podawać z owsianką, makaronem, daniami rybnymi i mięsnymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cukinię i obrany czosnek.

Wymieszaj, dodaj sok pomidorowy, przyprawy i sól.

Na małym ogniu zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Wlej ocet i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.

Ułóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy