Ten przepis spodoba się miłośnikom wyśmienitych potraw. Kawior z piersi jest uznanym przysmakiem dla smakoszy. Aby przedmiot można było przechowywać bez piwnicy, należy go wysterylizować. W przypadku puszek o pojemności 500 ml zajmie to 10 minut, a w przypadku 1 litra zajmie to 25 minut.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść, opłucz i napełnij je zimną wodą przez 2 godziny.
Wrzuć grzyby do durszlaka, opłucz i umieść na patelni ze świeżą wodą.
Gotuj przez 10 minut i wrzuć do durszlaka.
Drobno posiekaj ugotowane grzyby i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj grzyby, mielony pieprz, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Rozłóż kawior w słoikach, sterylizuj przez 10 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy