dżem agrestowy z żelatyną

20 min
12 porcji
Dżem agrestowy z żelatyną
elizaveta66, stock.adobe.com
0

Nie możesz ugotować idealnie gęstego dżemu agrestowego? Przygotuj go z żelatyną. To świetny sposób na szybkie osiągnięcie pożądanego rezultatu. Nie można przechowywać takiej konserwacji dłużej niż 1 rok, ale jestem pewien, że nie pozostanie tak długo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać wodą i odstawić na 15 minut.

Agrest zmielić w blenderze lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Wyjmij patelnię z pieca, wlej żelatynę i wymieszaj.

Napełnij dżem czystymi, suchymi słoikami i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy