Potrawy dietetyczne wcale nie muszą być mdłe i monotonne. Ta sałatka mile zaskoczy Cię bogactwem smaku, ponieważ są świeże chrupiące warzywa, tuńczyk w puszce i słona feta. Czasami dla koloru i piękna dodaję kilka ziaren granatu na wierzchu.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- szpinak - 60 g
- feta - 80 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet winny - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Spuść płyn z tuńczyka i lekko zetrzyj widelcem.
Posortuj, opłucz i osusz świeże liście szpinaku.
Pokrój fetę w kostkę i delikatnie wymieszaj sałatkę.
Skrop octem winnym i oliwą z oliwek, dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy