Kiedy przy stole zbiera się wielu gości, z pewnością są zwolennicy zdrowego odżywiania. Radzę wcześniej ustalić preferencje smakowe wszystkich i przemyśleć menu. Dobrym rozwiązaniem byłby chudy Olivier. Taka sałatka jest przygotowywana z chudym majonezem, bez jajek i kiełbasy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, marchewkę, cebulę i pikle na małe kawałki.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.
W głębokiej misce połącz ziemniaki, marchewkę, grzyby, ogórki, cebulę i zielony groszek. Zostaw trochę groszku do dekoracji gotowej sałatki.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.
Za pomocą pierścienia do serwowania połóż chudego Oliviera na talerzu, udekoruj ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy