dania główne 20.07.2023

szaszłyki wołowe na kefirze

30 min
8 porcji
Kebab wołowy na kefirze
Sunny Forest, stock.adobe.com
0

Jeśli nie chcesz marynować mięsa w occie, spróbuj użyć kefiru. Doskonale zmiękcza nawet najtwardsze kawałki. Ugotuj na przykład szaszłyki wołowe na kefirze, a będziesz mile zaskoczony wynikiem. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę w średnią kostkę i włóż do miski.

Cebulę obrać i pokroić w grube pierścienie.

Dodaj cebulę, sól, przyprawy i kefir do miski z mięsem.

Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i umieść w chłodnym miejscu na 3 godziny.

Połóż mięso i cebulę na szaszłykach. Smaż na grillu przez 15-20 minut, obracając co 3-4 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy