przekąski 27.06.2023

pasztet z grzybów w domu

40 min
6 porcji
Pasztet z grzybów w domu
Luis Carlos Jiménez, stock.adobe.com
0

Rzadko udaje mi się zebrać dużo grzybów. Zwykle mój kosz prawie nie jest wypełniony jedną trzecią borowikami, grzybami miodowymi i kurkami. Na pocieszenie przygotowuję ulubiony pasztet z grzybów. Na taki przepis mój "połów" zawsze wystarczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby opłucz, pokrój i włóż do głębokiego rondla.

Dodaj wodę, liść laurowy, obraną cebulę, czarny i ziele angielskie.

Gotuj przez 20 minut, Wrzuć grzyby do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Obierz pozostałą cebulę i drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

W dużej misce umieść ugotowane grzyby i smaż. Zmiel blenderem zanurzeniowym na gładką konsystencję.

Dodaj tymianek, sól, sok z cytryny i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy