przekąski 03.07.2023

kanapki z szprotami w piekarniku

20 min
12 porcji
Kanapki ze szprotami w piekarniku
Nataliia Yudina, stock.adobe.com
0

To gorąca przekąska, więc musisz ją ugotować tuż przed podaniem. Polecam przygotowanie warzyw w momencie, gdy chleb i ser zostaną upieczone w piekarniku. Kanapki ze szprotami należy podawać na ciepłym talerzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ser na drobnej tarce i wymieszaj z czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Ułóż półfabrykat grubą warstwą na chlebie i wstaw do piekarnika na 10 minut.

Pokrój pomidory, ogórki i obraną cebulę.

Cebulę skropić sokiem z cytryny i dobrze wymieszać.

Na kanapki ułóż marynowaną cebulę, ogórki, pomidory i szproty.

Udekoruj ziołami i podawaj natychmiast.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy