przekąski 19.06.2023

pasztet z wątroby łosia w domu

45 min
3 porcje
Pasztet z wątroby łosia w domu
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Chcesz zaskoczyć gości fantazyjną przekąską? Przygotuj pasztet z wątroby łosia! Najsmaczniejsze danie uzyskuje się ze schłodzonego podrobu. Jeśli wątroba jest zamrożona, umieść ją na jeden dzień w zwykłej części lodówki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wątroba łosia jest wstępnie zalana zimną wodą przez 30 minut.

Zetrzyj marchewki, obierz szalotkę i posiekaj.

Na patelni połącz masło i olej roślinny.

Ułóż szalotki i smaż na złoty kolor.

Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Dodaj wątrobę łosia i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Wlej śmietanę, posyp solą i pieprzem. Dusić wszystko razem przez 5-7 minut.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy