Chcesz zaskoczyć gości fantazyjną przekąską? Przygotuj pasztet z wątroby łosia! Najsmaczniejsze danie uzyskuje się ze schłodzonego podrobu. Jeśli wątroba jest zamrożona, umieść ją na jeden dzień w zwykłej części lodówki.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wątroba łosia jest wstępnie zalana zimną wodą przez 30 minut.
Zetrzyj marchewki, obierz szalotkę i posiekaj.
Na patelni połącz masło i olej roślinny.
Ułóż szalotki i smaż na złoty kolor.
Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Dodaj wątrobę łosia i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wlej śmietanę, posyp solą i pieprzem. Dusić wszystko razem przez 5-7 minut.
Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy