Zazwyczaj kanapki są przygotowywane z kiełbasą i serem, ale w poście te produkty są zabronione, więc musisz szukać alternatywy. Godną opcją byłby chudy pasztet z fasoli. Obfita przekąska szybko i przez długi czas łagodzi głód.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wstępnie namocz fasolę przez 4 godziny.
Wrzuć do durszlaka, opłucz i przenieś do garnka z czystą wodą.
Dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Weź 1 szklankę wywaru, spuść resztę płynu.
Usuń liść laurowy i czarny pieprz, usuń fasolę do ostygnięcia.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.
Umieść gotowaną fasolę, smażoną i obrany czosnek w głębokiej misce. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
Dodaj sól, mielony pieprz i jeszcze raz wszystko dokładnie zmiel. Na tym etapie możesz zrobić pasztet, dodając pozostały bulion.