Oryginalne danie spodoba się nie tylko miłośnikom ryb. Roladę pita ze śledziem można przygotować na święta lub podać do dania głównego na lunch. Przystawka świetnie komponuje się z sałatką warzywną, sokiem pomidorowym i gotowanymi ziemniakami.
Składniki
- śledź (filet) – 300 g
- ser topiony - 120 g
- sałata - 1 liść
- majonez - 3 art.
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety śledziowe na kawałki wzdłużne.
Rozetrzyj ser topiony na grubej tarce.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Ułóż LISA sałatkowego, równomiernie rozprowadź roztopiony ser.
Umieść śledzie na środku i zwiń ciasną bułkę.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy