Czasami najlepsze rozwiązania leżą na powierzchni. Kanapki z jajkami przepiórczymi i ziołami mogą wydawać się nudne i banalne, ale tylko do momentu ich spróbowania. To także świetny przepis dla tych, którzy nie lubią zbyt ekstrawaganckich przekąsek.
Składniki
- Bagietka - 4 plasterki
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
- Zieleń - 4 gałązki
- szczypiorek - 2 pióra
- masło - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4-5 minut, wstaw do lodówki, obierz i pokrój na kawałki.
Opiekaj bagietkę na suchej patelni na złoty kolor i posmaruj masłem.
Ułóż jajka przepiórcze na wierzchu, pieprz i posyp zieleniną z zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy