Cóż, kto nie lubi obfitych i aromatycznych bawarskich hot dogów? Ale nie chcę kupować gotowych-nigdy nie wiadomo, co jest w składzie, a smak czasami pozostawia wiele do życzenia. Dzisiaj powiem Ci, jak samemu ugotować takiego hot doga.
Składniki
- Kok (dla hot doga) – 2 kawałki
- kiełbasy myśliwskie (bawarski) – 2 kawałki
- korniszony (marynowane) – 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- boczek - 2 plasterki
- pietruszka - 2 gałązki
- musztarda - 2 łyżeczka
- ketchup - 2 CZ. l.
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bułki. Smaż kiełbaski na złoty kolor.
Pokrój korniszony w plasterki.
Drobno posiekaj cebulę, wymieszaj z mąką i smaż na złoty kolor na dużej ilości oleju.
Drobno posiekaj boczek i smaż na złoty kolor.
Posiekaj natkę pietruszki.
Posmaruj bułki musztardą, ułóż kiełbaski i dodaj keczup.
Losowo włóż całe nadzienie do hot dogów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy