Forshmak z fetą ma jaśniejszy i ostrzejszy smak. Ale tutaj ważne jest, aby wziąć pod uwagę jeden niuans: słona feta. Dlatego używaj umiarkowanie solonej ryby, namocz ją wcześniej i nie zapomnij spróbować gotowego dania z przyprawami.
Składniki
- śledź (filet) – 400 g
- mleko - 1 szkło
- feta - 80 g
- masło - 30 g
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb - 2 plasterki
- jaja kurze - 4 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź moczyć w mleku przez 40-50 minut i grubo posiekać.
Gotuj jajka do miękkości, obierz cebulę i pozostaw masło do stopienia.
Dodaj wszystkie składniki do blendera i ubij forshmak, aż będzie gładki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy