przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki wołowej z koniakiem

1 godz. 10 min.
4 porcje
Pasztet z wątroby wołowej z koniakiem
koss13, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na zmianę znanego przepisu na pasztet z wątroby wołowej jest uzupełnienie go o nowe przyprawy i składniki. Jeśli mówimy o świątecznej uczcie, często gotuję taki pasztet z koniakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i pokrój wątrobę. Smażyć na oleju roślinnym przez kilka minut.

Posiekaj cebulę i marchewkę. Podsmaż, dopraw i dodaj czosnek.

Dodaj koniak i gotuj na wolnym ogniu, aż wyparuje.

Dodaj wątrobę i smaż wszystko razem, aż będzie ugotowane.

Wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu, aż się wchłonie.

Zmiel wszystko razem blenderem i dodaj miękkie masło.

Dopraw pasztet, włóż do formy i włóż do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy