Mięso doskonale komponuje się ze śliwkami, z których od dawna korzystają kucharze na całym świecie. Na przykład taki pieczeń zdecydowanie zasługuje na uwagę. Po pierwsze, jest to pyszna domowa przekąska, znacznie lepsza niż jakikolwiek sklepowy kawałek. Po drugie, jest dość prosty w przygotowaniu.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- suszone śliwki - 200 g
- orzechy włoskie - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1-2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę, pokrój ją i rozwiń w cienką warstwę jak książkę.
Ubij i posyp przyprawami.
Suszone śliwki moczyć we wrzącej wodzie przez 10 minut, osuszyć i zmielić w blenderze z orzechami.
Połóż masę na wieprzowinie, zwiń bułkę i zawiąż sznurkiem do gotowania.
Skrop go olejem i ponownie natrzyj przyprawami.
Piecz bułkę w piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Okresowo podlewaj go wydzielanym sokiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy