przekąski 04.07.2023

pasztet warzywny

35 min
4 porcje
Pasztet warzywny
thepiwko, stock.adobe.com
0

Możesz ugotować to danie z innego zestawu warzyw. Dodaj bakłażana, wyklucz czosnek lub ziemniaki-Wypróbuj różne opcje i wybierz najsmaczniejsze dla siebie. Podoba mi się pasztet warzywny do tego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane ziemniaki i marchewki obrać, drobno posiekać.

Posiekaj cukinię, seler, natkę pietruszki, obraną cebulę i paprykę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta, dodaj paprykę i gotuj przez 5-7 minut.

Dodaj cukinię i smaż przez kolejne 5 minut.

W głębokiej misce połącz gotowane i pieczone warzywa.

Dodaj seler, pietruszkę, czosnek przepuszczony przez prasę, lekko ubite jajka, sól i pieprz.

Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.

Wynikową masę włożyć do wysmarowanej formy i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy