Świetne kanapki na świątecznym stole i nie z najbardziej oczywistymi składnikami. Na przykład z krewetkami. Mówię ci, z czym lepiej je łączyć i jak wygodniej jest podawać takie kanapki, aby nic nie rozpadło się w tym procesie.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- krewetki (obrane małe) – 16 sztuk
- ogórki - 2 kawałki
- Ser Philadelphia - 120 g
- kiełki - 1 garść
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż krewetki przez kilka minut na oleju z przyprawami i czosnkiem.
Wysusz chleb na patelni i posmaruj serem.
Ułóż ogórki pokrojone w plasterki, a następnie krewetki.
Udekoruj kanapki kiełkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy