przekąski 22.01.2022

Shawarma w PIT

25 min
4 porcje
Shawarma w PIT
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Często shawarma jest gotowana w pita. Tortilla jest cięta na pół lub używana w całości. Jest to szczególnie wygodne, gdy trzeba zmniejszyć porcję. Do nadzienia użyjemy kurczaka, frytek i pomidorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w małe kostki.

Połącz bułkę tartą, sól, mielony pieprz i chmiel suneli.

Rozwałkuj posiekanego kurczaka w powstałej mieszance i smaż do miękkości na rozgrzanej patelni z olejem.

Pokrój pomidory koktajlowe na pół.

Rozłóż pita na stole i posmaruj cienką warstwą sosu.

Na środku w jednym kierunku ułóż frytki, smażonego kurczaka i pomidory.

Posyp tymiankiem i dodaj trochę więcej sosu, jeśli chcesz.

Schowaj pitu z boków, zawiń w papier i przymocuj grubą nicią.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy