Ulubiona sałatka z owoców morza może być podawana w formacie porcji przekąsek. Opowiadam świetny przepis na kalmary w tartaletkach. Jeśli nie lubisz majonezu, użyj jogurtu greckiego, sosu śmietanowo-musztardowego lub Hummusu.
Składniki
- kalmary - 1 tusza
- jaja kurze - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - na czubku noża
- sól - na czubku noża
- tartaletki - 20 sztuk
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz tusze kałamarnicy we wrzącej wodzie i gotuj przez 1 minutę.
Włóż do miski z zimną wodą i odłóż na bok na 5 minut.
Obierz schłodzoną kałamarnicę z folii i drobno posiekaj.
Posiekaj ogórek, obrane jajka i cebulę.
Wymieszaj wszystkie półfabrykaty, dodaj zmielony pieprz, sól i majonez.
Napełnij tartaletki przygotowanym nadzieniem, połóż na talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy