przekąski 12.06.2023

kalmary w tartaletkach

10 min
10 porcji
Kalmary w tartaletkach
Victoria, stock.adobe.com
0

Ulubiona sałatka z owoców morza może być podawana w formacie porcji przekąsek. Opowiadam świetny przepis na kalmary w tartaletkach. Jeśli nie lubisz majonezu, użyj jogurtu greckiego, sosu śmietanowo-musztardowego lub Hummusu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz tusze kałamarnicy we wrzącej wodzie i gotuj przez 1 minutę.

Włóż do miski z zimną wodą i odłóż na bok na 5 minut.

Obierz schłodzoną kałamarnicę z folii i drobno posiekaj.

Posiekaj ogórek, obrane jajka i cebulę.

Wymieszaj wszystkie półfabrykaty, dodaj zmielony pieprz, sól i majonez.

Napełnij tartaletki przygotowanym nadzieniem, połóż na talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy