Julienne jest doskonałym przykładem tego, jak proste składniki mogą przekształcić się w wykwintne i smaczne danie. Nawet suszone grzyby wchodzą w grę – i okazuje się, że nie jest gorzej niż ze świeżymi. Jeszcze bardziej aromatyczny.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- suszone grzyby - 100 g
- ser - 80 g
- śmietana - 300 ml
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz grzyby przez godzinę w zimnej wodzie, a następnie gotuj do miękkości i posiekaj.
Posiekaj cebulę i smaż do połowy.
Dodaj grzyby i smaż na złoty kolor.
Wymieszaj wszystko z mąką, dopraw i po kilku minutach wlej śmietanę.
Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gęsty.
Włóż julienne do foremek, posyp tartym serem i wyślij na 15 minut do piekarnika w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy