przekąski 08.02.2022

frytki z grzybów

20 min
4 porcje
Frytki z grzybów
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Aby grzyby pozostały delikatne i soczyste po głębokim smażeniu, należy wziąć pod uwagę kilka niuansów. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować. Pamiętaj, aby położyć je po usmażeniu na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij trzepaczką gładkie ciasto z jajek, wody mineralnej i przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj przyprawy według uznania.

Umyte i wysuszone grzyby zanurz w cieście za pomocą szaszłyków i pozwól im trochę spłynąć.

Zwiń je w grzanki i smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy