Aby grzyby pozostały delikatne i soczyste po głębokim smażeniu, należy wziąć pod uwagę kilka niuansów. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować. Pamiętaj, aby położyć je po usmażeniu na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Składniki
- Grzyby (ten sam rozmiar) – 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- woda mineralna - 40 ml
- mąka - 5 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
- bułka tarta - 6 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij trzepaczką gładkie ciasto z jajek, wody mineralnej i przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj przyprawy według uznania.
Umyte i wysuszone grzyby zanurz w cieście za pomocą szaszłyków i pozwól im trochę spłynąć.
Zwiń je w grzanki i smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy