przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z kolendrą

15 min
8 porcji
Koreańska marchewka z kolendrą
zukamilov, stock.adobe.com
0

Miłośnicy aromatycznej kolendry pokochają ten przepis. Dzięki niej koreańskie marchewki są jeszcze smaczniejsze! Każdy może przygotować taką przekąskę. Użyj soczystych marchewek, Zachowaj proporcje i nie zakłócaj sekwencji działań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Oddziel liście kolendry od łodyg i drobno posiekaj.

Połącz marchewki, sól, cukier i przyprawy.

Dodaj ocet, kolendrę i ponownie wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni i wlej do marchewki.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy