Miłośnicy aromatycznej kolendry pokochają ten przepis. Dzięki niej koreańskie marchewki są jeszcze smaczniejsze! Każdy może przygotować taką przekąskę. Użyj soczystych marchewek, Zachowaj proporcje i nie zakłócaj sekwencji działań.
Składniki
- marchew - 1 kg
- kolendra - 20 g
- czosnek - 4 ząbki
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- cukier - 2 CZ. l.
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Oddziel liście kolendry od łodyg i drobno posiekaj.
Połącz marchewki, sól, cukier i przyprawy.
Dodaj ocet, kolendrę i ponownie wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni i wlej do marchewki.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy