Gotowanie pasztetów w autoklawie jest bardzo łatwe i wygodne. W tym ponadczasowy klasyk, taki jak pasztet z wątróbki wieprzowej. Musisz tylko wziąć pod uwagę kilka niuansów, ale opowiem o nich bardziej szczegółowo w przepisie. Używam go od kilku lat i bardzo polecam.
Składniki
- wątróbka wieprzowa - 4 kg
- śmietana - 250 ml
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- masło - 400 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj i podsmaż marchewkę z cebulą.
Wcześniej moczyć wątrobę przez godzinę w zimnej wodzie. Opłucz i pokrój.
Gotuj wątrobę przez około 30 minut, aż będzie miękka.
Dodaj posiekaną wątrobę do warzyw i smaż przez kilka minut.
Wlej śmietanę, dopraw i zagotuj.
Zmiel wszystko za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
Wymieszaj z miękkim masłem.
Włóż pasztet do słoików i wyślij do autoklawu na 25 minut w 110 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy