Wykwintne danie na specjalną okazję. Polecam przygotować pasztet z wątroby różowego łososia na krótko przed podaniem i koniecznie rozłożyć na ciepłym talerzu. Przystawkę należy towarzyszyć białą bagietką i sałatką ze świeżych warzyw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść wątrobę różowego łososia na sicie i spłucz pod bieżącą wodą.
Połóż na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem i smaż do miękkości.
Dodaj wątróbkę różowego łososia i gotuj wszystko razem przez 5-7 minut, często mieszając.
Sól, wlej wodę i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Przenieś obrabiany przedmiot do miski blendera, dodaj zmielony pieprz i zmiel do uzyskania gładkości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy