Główną cechą takiej kanapki jest to, że zawiera zwykłe białko jaja. I w tym przypadku radzę wziąć gotowane, a nie smażone. Lepiej komponuje się ze świeżymi rzodkiewkami i awokado.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- jaja kurze - 2 kawałki
- awokado - 2 kawałki
- rzodkiewka - 4-6 sztuk
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości, oddziel białko i drobno posiekaj lub zetrzyj.
Jedno awokado rozgnieć widelcem, dopraw i wymieszaj z sokiem z cytryny i olejem.
Rozłóż na chlebie rozgniecione awokado, plasterki całego awokado, białko, cienkie plasterki rzodkiewki i kiełki.
W razie potrzeby przykryj kolejną kromką chleba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy