przekąski 04.07.2023

Onigiri z awokado

20 min
4 porcje
Onigiri z awokado
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Wbrew powszechnemu przekonaniu ta przekąska nie jest podgatunkiem sushi, a różnice dotyczą nie tylko formy. Ryż Onigiri z awokado nie miesza się z octem i cukrem. Powinien być mdły i niedogotowany. Możesz zapoznać się z resztą funkcji, studiując ten przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.

Zmiel i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój czerwoną rybę i liść sałaty na małe kawałki.

Połóż kilka łyżek ryżu na desce, dodaj trochę awokado, sałaty i ryby.

Dodaj łyżkę ryżu na wierzch i uformuj Trójkąt.

Zawiń w arkusz nori i pokrój na pół. Powtórz procedurę z pozostałymi składnikami.

Gotowe Onigiri przekroić na pół, ułożyć na talerzu i posypać sezamem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy