Wbrew powszechnemu przekonaniu ta przekąska nie jest podgatunkiem sushi, a różnice dotyczą nie tylko formy. Ryż Onigiri z awokado nie miesza się z octem i cukrem. Powinien być mdły i niedogotowany. Możesz zapoznać się z resztą funkcji, studiując ten przepis.
Składniki
- okrągły ryż (gotowane) – 250 g
- awokado (dojrzały) – 1 rzecz
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- sałata - 2 liść
- sok z cytryny - 2 art.
- nori - 3 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.
Zmiel i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój czerwoną rybę i liść sałaty na małe kawałki.
Połóż kilka łyżek ryżu na desce, dodaj trochę awokado, sałaty i ryby.
Dodaj łyżkę ryżu na wierzch i uformuj Trójkąt.
Zawiń w arkusz nori i pokrój na pół. Powtórz procedurę z pozostałymi składnikami.
Gotowe Onigiri przekroić na pół, ułożyć na talerzu i posypać sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy