przekąski 22.01.2022

Shawarma z indykiem, awokado i ziołami

20 min
4 porcje
Shawarma z indykiem, awokado i ziołami
freeskyline, stock.adobe.com
0

Rzadko udaje mi się znaleźć idealną pod każdym względem shawarmę, więc zwykle robię ją w domu. Jak wiecie, istnieje wiele przepisów na tę popularną przekąskę. Oferuję zdrowszą opcję z indykiem, awokado i aromatycznymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gotowanego indyka na małe kawałki.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Rozerwij liście sałaty rękami. Posiekaj pomidory, kolendrę i zieloną cebulę nożem.

Połącz majonez, śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj powstałym sosem.

Na dolnej jednej trzeciej szerokiej krawędzi ułóż liście sałaty, indyka, szalotki, pomidory i awokado.

Posyp posiekaną kolendrą, delikatnie wsuń krawędzie do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz z drugim chlebem pita i pozostałym nadzieniem.

Pokrój gotową shawarmę na pół, aby zrobić małe porcje.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy