przekąski 17.07.2023

pomidory po koreańsku

8 min
4 porcje
Pomidory po koreańsku
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Latem często gotuję pomidory po koreańsku. Pikantna przekąska doskonale uzupełnia tłuczone ziemniaki, owsiankę, makaron, dania z ryb i mięsa. Gotowanie jest bardzo proste. Aby uzyskać najlepszy wynik, polecam wybrać najbardziej soczyste i smaczne warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, ostrą paprykę i zioła.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Posyp marchewki przyprawami, cukrem i skrop gorącym olejem. Mieszaj, przykryj i odłóż na bok na 5 minut.

Połącz pomidory, ostrą paprykę, zioła i marchewkę.

Dodaj ocet, sól przepuszczony przez prasę czosnek i delikatnie wymieszaj. Umieść Koreańskie pomidory w lodówce na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy