przekąski 22.01.2022

krokiety ziemniaczane

30 min
2 porcje
Krokiety ziemniaczane
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Klasyczne krokiety ziemniaczane to niesamowite znalezisko kuchni francuskiej. To wszechstronna przekąska lub przystawka, która rozlewa się dosłownie na naszych oczach. W przeciwieństwie do większości innych potraw smażonych w głębokim tłuszczu, można je nawet podgrzać i pozostają smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ziemniaki, grubo posiekaj i gotuj do miękkości w osolonej wodzie.

Oddziel białko od żółtka i ubij białko w pianę trzepaczką.

Wyślij żółtko do ziemniaków i zetrzyj je na puree. Dodaj tam zioła i masło.

Rozwałkuj kulki wielkości orzechów i zwiń w mące, a następnie w białku, a następnie w bułce tartej.

Smaż je na oleju roślinnym, aż będą miały ładny złoty odcień.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy