przekąski 22.01.2022

marynowany bakłażan z koperkiem i czosnkiem

15 min
2 porcje
Marynowane bakłażany z koperkiem i czosnkiem
minadezhda, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przepis na marynowany bakłażan z koperkiem i czosnkiem, ponieważ zajmuje minimum czasu. Warzywa nie muszą być smażone ani gotowane w inny sposób. Ale smak tego wcale nie traci!

Składniki

  • bakłażany - 2 kawałki
  • koperek - 1 pęczek
  • czosnek - 3 ząbki
  • cebula - 1 rzecz
  • woda - 1 szklanka
  • Olej roślinny - 2 art.
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 CZ. l.
  • ocet - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w dużą kostkę, a cebulę w pióra i włóż do słoika.

Dodaj tam drobno posiekany koperek i czosnek.

Wymieszaj wodę, cukier, sól i olej roślinny i gotuj przez minutę po zagotowaniu.

Wlej ocet do marynaty, wymieszaj i wlej bakłażana.

Zamknij słoik i pozostaw na noc w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy