dania główne 20.07.2023

szaszłyki z wątróbki jagnięcej

30 min
4 porcje
Szaszłyk z wątróbki jagnięcej
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

W naszym kraju wielu nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia takiego dania. Niemniej jednak szaszłyki z wątroby jagnięcej są często przygotowywane w Gruzji i Uzbekistanie. Tradycyjnie podaje się go z lampką czerwonego wina, tortillą i sałatką ze świeżych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i posiekaj.

Wątróbkę jagnięcą pokrój na małe kawałki, włóż do durszlaka i opłucz.

Dodaj cebulę, Sherry, sól, przyprawy i olej. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 5 do 6 godzin.

Umieść kawałki wątroby i cebuli na przygotowanych szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy