Dlaczego nie zrobić pysznego smażonego bakłażana na zimę? Aby uprościć proces, możesz pokroić warzywa za pomocą blendera lub robota kuchennego. Nie ignoruj etapu moczenia bakłażana w słonej wodzie, to naprawdę pomaga pozbyć się goryczy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obrać bakłażany, pokroić i zalać przez 20 minut osoloną wodą.
Pokrój pomidory, marchewkę, obraną paprykę i cebulę.
Podsmaż pojedynczo cebulę z marchewką, papryką i bakłażanem.
Połącz wszystkie warzywa w dużym rondlu, dodaj przyprawy, cukier i sól.
Dusić przez 20 minut na małym ogniu.
Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Ułóż saute w słoikach, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy