saute bakłażan na zimę

55 min
14 porcji
Saute z bakłażana na zimę
Anastasia Gapeeva, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie zrobić pysznego smażonego bakłażana na zimę? Aby uprościć proces, możesz pokroić warzywa za pomocą blendera lub robota kuchennego. Nie ignoruj etapu moczenia bakłażana w słonej wodzie, to naprawdę pomaga pozbyć się goryczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażany, pokroić i zalać przez 20 minut osoloną wodą.

Pokrój pomidory, marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

Podsmaż pojedynczo cebulę z marchewką, papryką i bakłażanem.

Połącz wszystkie warzywa w dużym rondlu, dodaj przyprawy, cukier i sól.

Dusić przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Ułóż saute w słoikach, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy