Jeśli lubisz subtelny aromat i jasny smak wędzonych wędlin, koniecznie wypróbuj tę pizzę z kiełbasą myśliwską. Jednocześnie powiem ci, co jeszcze dodać do nadzienia i jak szybko ugotować to wszystko na patelni.
Składniki
- mleko - 100 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 2-3 art.
- sól - 1 szczypta
- kiełbasy myśliwskie - 100 g
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- Grzyby - 60 g
- Mozzarella - 70 g
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- pietruszka - 4 gałązki
- sos pomidorowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mleko z jajkiem i masłem, solą i dodaj mąkę.
Zagnieść ciasto i ułożyć na patelni. Posmaruj sosem pomidorowym.
Losowo pokrój wszystkie inne składniki nadzienia i ułóż na wierzchu.
Posyp startą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki.
Piecz pizzę na patelni pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy