Te babeczki pieczę z okazji jakiegoś święta, chociaż same w sobie są w stanie zamienić zwykłą herbatę w całe wydarzenie. Przepis jest bardzo prosty. Możesz dodać dowolną czekoladę, ale lubię ją z ekstraktem.
Składniki
- masło (miękka) – 300 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- mąka - 300 g
- kakao - 50 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
- wanilina - na czubku noża
- cukier - 1,5 szklanki
- sól - na czubku noża
- czekolada - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wanilinę.
Połam czekoladę na małe kawałki.
Ubij miękkie masło z cukrem i solą, aż będzie białe.
Kontynuując pracę miksera, dodawaj po jednym jajka.
Wlej suchy kęs, kawałki czekolady i wymieszaj.
Włóż ciasto do przygotowanych kokilek, wypełniając nie więcej niż dwie trzecie i piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy