Syrop z melisy na zimę

50 min
4 porcje
Syrop z melisy na zimę
0

Kto kiedykolwiek próbował zrobić domowe syropy, nigdy więcej nie kupi ich w sklepie, ponieważ smak i przyjemność są nieporównywalne. Co więcej, domowe syropy są również bardziej zróżnicowane, ponieważ można je zrobić z wszystkiego, na przykład melisy.

Składniki

  • Melissa - 300 g
  • cukier - 1 kg
  • woda - 500 ml
  • sok z cytryny - 40 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Ułóż liście melisy, ponownie zagotuj i gotuj syrop przez pół godziny.

Odcedź syrop i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Wrzuć Syrop z melisy do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy