Martw się o zapasy na zimę i zrób więcej różnych półfabrykatów. Nie zapomnij o domowej roboty przetworzonej żywności, którą możesz wykorzystać na szybką przekąskę. Przygotuj na przykład solankę z grzybami. Zjedz to po prostu lub Dodaj do innych potraw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 15 minut w osolonej wodzie, a następnie ostudź i drobno posiekaj.
Posiekaj kapustę, marchewkę i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj marchewki i gotuj przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na osobnej patelni usmaż grzyby z przyprawami.
Wymieszaj wszystko na dużej patelni, dodaj kapustę, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.
Dusić przez 20 minut na minimalnym ogniu, wlać ocet, wymieszać i natychmiast zdjąć z ognia.
Ułóż mieszankę w czystych, suchych słoikach i zwiń.