W sklepach często można zobaczyć suszoną kapustę morską. Radzę zwrócić uwagę na ten produkt. Jest przechowywany przez długi czas, aw razie potrzeby bardzo łatwo jest przygotować pyszną sałatkę z takiej kapusty. Mówię świetny przepis.
Składniki
- kapusta morska (suszone) – 100 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę morską i przykryj ciepłą wodą przez 15 minut.
Wrzuć kapustę do durszlaka i ponownie spłucz.
Zagotuj wodę, włóż do niej kapustę i gotuj przez 1 minutę.
Ponownie wrzuć do durszlaka i dokładnie spłucz zimną wodą.
Wymieszaj kapustę z solą, mieloną kolendrą i czarnym pieprzem.
Dodaj sos sojowy, sok z cytryny, olej roślinny i wymieszaj.
Gotowe danie można posypać zieloną cebulą lub sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy