dżem z dzikich truskawek

35 min
4 porcje
Dżem z dzikich truskawek
gesha s, stock.adobe.com
0

Smak dżemu z dzikich truskawek jest po prostu niemożliwy do opisania. To jeden z najsmaczniejszych preparatów ze wszystkich, których próbowałem. Jednocześnie jest przygotowywany tak samo prosto – i powiem więcej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj dzikie truskawki, oderwij liście i przykryj jagodę cukrem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito lub zmiel blenderem. Lub możesz po prostu trochę ugniatać.

Doprowadzić do ponownego wrzenia, gotować przez kolejne 10 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy